Camaro duikpakken

logoCamaro

 

Aquasport is sinds de zeventiger jaren de eerste vertegenwoordiger voor Camaro in België.

De pakken waren zeer exclusief, maar ook heel duur.
Stilaan werd Camaro de trendsetter in de wereld van de duikpakken.
Met een nieuwe export manager, die eindelijk begrepen had, dat onbetaalbare pakken de rem is om grote omzet te maken, werd CAMARO plots “betaalbaar” en was de opgang niet meer ter stuiten.

CAMARO is nog steeds ver vooruit op het vlak van kwaliteit, snit en kleurencombinaties.
Zij weigeren pertinent om de mindere kwaliteit neopreen te gebruiken die maakt dat ander merken uiteraard goedkoper zijn. Zij verliezen nog liever dat grote segment van de wereldmarkt.

Sommige duikers klagen steen en been dat ze met hun 8 mm. pak steevast kou hebben en dat CAMARO duikers met een 6 mm. daar nooit over klagen.
De reden is simpel. Het zit in de kwaliteit van de neopreen.

Slechts enkele fabrikanten maken specifieke “duikneopreen” Dit product is merkelijk duurder dan de oppervlakte neopreen.
Als je van beiden een pak aantrekt is de kans zelfs groot dat het pak met de oppervlakte neopreen soepeler aanvoelt dan het andere.
Maar o wee als je met die 8 mm. op 20 – 30 meter komt. Die is zo ver samengedrukt dat er nog maar een fractie van overblijft.
Grote probleem is dat je het verschil bijna niet ziet en bovendien wordt een nieuw duikpak niet eerst meegegeven om “eens te testen”.
Je moet dus voortgaan op hetgeen men u wijs maakt en iedereen heeft al wel ondervonden wat dit betekend.

Wij bij AQUASPORT vertellen je wat je te wachten staat en als je met een CAMARO ook nog kou hebt, helpt een dunne ondervest, zeker geen overvest! maar ben je dus wel degelijk een koukleum. Wij hebben exclusief de ideale ondershirt maar welke dat is verklappen we enkel in de winkel.

Kies je voor een ander merk, zullen we je eerlijk vertellen welke neopreen gebruikt wordt.

vanaf 2015

spijtig spijtig !! nieuwe bazen nieuwe wetten. Ook bij Camaro is de logica verdwenen.

vanaf dit jaar geen duikpakken met vaste kap meer bij Camaro

Of je nu in 1960 in onze contreien dook of nu in 2018, het water is nog steeds even koud in de winter. De gevaarlijkste plek aan het menselijk lichaam was in 1960 de bovenste halswervel met het centraal zenuwknooppunt waar een plotse afkoeling desastreus kan zijn (dodelijk voor de non believers) maar ook in 2018 is er aan ons lichaam niet merkelijk veel veranderd en is dat centraal zenuwknooppunt nog altijd op dezelfde plaats.( allee, bij mij toch)

een duikpak met losse kap mag dan al een (zeer vervelende ) lange kraag hebben, indien deze niet goed zit en bij een onverwachte bruuske beweging van je hoofd onder water komt daar een geut koud water binnen van meer dan 30°C verschil ( lichaamstemperatuur 36° versus watertemperatuur 6°) is een ambulance aan de oppervlakte niet meer nodig.

 

 

© Fr. Desmet