Duikzakken

 

duikzakken

Volume, inhoud, goede bescherming, degelijke ritssluitingen, sterke wielen, zijn allemaal essentieel, maar vergeet ook niet het gewicht.

Meestal overal problemen met het gewicht van ons duikmateriaal op de luchthavens.
Zonder lood en flessen weegt een gemiddelde duikuitrusting reeds 18 à 19 kg.
Steek dat in een duikzak die een eigen gewicht heeft van 5 kg. en je hebt al gezever aan de check-in.
Het brengt meestal niet veel op dat je hen vertelt dat je zelfs geen zwembroek mee hebt om gewicht te sparen.
Kassa kassa! is meestal het enige wat telt tegenwoordig.
Vroeger durfde men ons nogal eens wijs te maken dat anders het vliegtuig niet van de grond geraakte, maar als je genoeg bijbetaalt, wordt blijkbaar dat vliegtuig plots lichter met jouw overgewicht!?

Heb ook eens geprobeerd met te insinueren op hun reclame over het vervoer van de SPACESHUTTLE op het dak van een 747. Die weegt leeg 78.000 kg en in een 747-400 kunnen 408 passagiers. Dit wil zeggen dat, zonder Spaceshuttle op het dak elke passagier 191 kg. mag wegen inclusief bagage om aan dat gewicht te komen. (tevergeefs, wat had je gedacht, we gaan hier toch zo niet beginnen zeker ?)
Als je in groep reist, is het soms interessant om alle bagage samen in te checken (als het niet allemaal duikers zijn natuurlijk)
Reis je alleen of met twee, ga dan in een rij staan waar voor u mensen staan met merkelijk weinig bagage. Spreek hen daar over aan en vraag om samen met hen in te checken. Het is mij al elke keer gelukt.

 

 

 

© Fr. Desmet