Aqualung trimvesten

logoAqualung

 

PRO HD

pro hd

pro hd jacket

 

 

logo i3

soul i3

Soul I3

axiom i3

axiom I3

 

Op het moment dat je je afvraagt of er nog wel iets nieuw uit te vinden valt, komen ze bij Aqualung- Seaquest toch wel met een opblaas-aflaatsysteem uit dat gewoon revolutionair is. Zoals dat meestal met ingenieuze ontwikkelingen gaat, waarom zijn we daar zelf niet op gekomen, zo simpel.

Toegegeven, andere merken waren reeds voordien met een systeem op de markt gekomen dat pneumatisch functioneerde, maar het lag voor de hand dat dit nooit veilig zou kunnen blijven functioneren.

Zout en het bij veel duikers traditionele slecht onderhoud van een dergelijk systeem zou tot zeer ernstige incidenten of zelfs ongevallen leiden.

Het idee is dermate simpel, hefboom omhoog is opstijgen (inblazen) hefboom omlaag is afdalen (lucht uitlaten). Alles mechanisch bediend met onverwoestbare, niet roestende, niet oxiderende teflonkabels.

In eender welke positie onder water gaat één van de 3 uitlaatkleppen automatisch open, daar waar op dat ogenblik de minste omgevingsdruk is.

Bovendien is elke aflaatklep voorzien van een soortgelijke klep als de uitlaatklep van een tweede trap die dus automatisch dichtgaat van zodra er geen lucht meer uit het vest komt.

Een geweldig voordeel tegenover eender welke andere vest op de markt, want iedereen kent wel het fenomeen, je blijft op de aflaatknop duwen of aan het koordje trekken want (wegens te weinig lood bv.) geraak je maar niet dieper. MAAR, als er geen lucht meer in het vest is, loopt die vest gewoon vol water.

Kijk maar eens rondom u na de duik als iedereen zijn vest opblaast en het laagste aflaatventiel naar onderen houdt, hoeveel liter water er bij de meesten nog uitloopt. Dat betekent natuurlijk ook dat een vest met inhoud 18 liter, soms gereduceerd is naar bv.12 liter, de rest is water!

Tot op heden was de slogan, als er na de duik geen water uit uw vest loopt, heb je de “truc” te pakken.

Met dit nieuwe I3 systeem van Seaquest heeft iedereen “de truc” van de eerste keer te pakken, een vest met inhoud 18 liter blijft gedurende heel de duik 18 liter, waar je ook op drukt of aan trekt!

Een ander groot voordeel is natuurlijk dat ook die steeds in de weg bungelende slang met de knopjes voor in en aflaat helemaal wegvalt. Geen gezoek en geklungel meer, de inflatorslang is nu mooi weggemoffeld onder uw linkerarm. Weer een mogelijke boobytrap om te blijven vasthangen weg.

Voor de brevettenkandidaten, je zou nu voor uw plezier iemand “bovenhalen met reddingsvest”, nog nooit was het zo simpel en veilig.

Last but not least, er is eindelijk ook aan onze vrouwelijke duikers gedacht.

pearl std

pearl

 

Het bovenste riempje, dat bij vrouwen steeds op een vervelende plaats over de borsten zit is hier helemaal weg en vervangen door een bustehouder in zachte neopreen.

Niet overtuigd van het I3 systeem ?

alle Aqualung jackets zijn ook verkrijgbaar met het oude systeem, slang en inflator

inflator

axiom std

Axiom met std slang

goedkope jacket nodig zonder toeters en bellen?

wave

wave

een vest die minder dan 2 kg. weegt en toch compleet is (ideaal voor bagagebeperking)

zuma

Zuma

TOP OF THE BILL

black ice

Black Ice

© Fr. Desmet