Scubapro zwemvliezen

 

logoScubapro

Seawing Nova

Seawing_Nova_blue_3434 (Small)

SeaWingNova_White (Small)

SP Sewing_Nova FF__black (Small)

Good old JETFIN still going strong !

De JETFIN is niet weg te denken uit de duikbranche.

Meer dan 45 jaar geleden ontworpen door Beuchat voor de Marine Nationale en kort daarna ook op de markt voor de sportduikerij.

Open water vinnen waren vroeger JETFINS. Iets anders bestond amper of werd zo goed als genegeerd.

Door dat grote succes zijn verschillende fabrikanten de JETFIN gaan namaken. Dit is de reden dat je JETFINS van  andere merken zag.

Verslijten deden die dingen nooit. Daarom vind je de dag van vandaag nog veel oudere duikers met JETFINS die al 30 à 40 jaar oud zijn.

Maar een aantal jaren geleden is er een kink in de kabel gekomen.

Het rubber voor deze specifieke vinnen werd vermengd met ander producten waaronder asbest. Dit product mag niet meer gebruikt worden voor eender welke productie wegens kankerverwekkende eigenschappen. Bovendien was de matrijs aan vernieuwing toe en besloot men dan maar om de volledige productie te stoppen.

Wel kwamen er uit Taiwan namaak JETFINS, maar kwalitatief stellen die niets voor en de Taiwanese voetmaten blijken totaal niet overeen te komen met onze maten.

Voor militaire bestellingen blijkt men nu toch belangstelling te hebben en zijn de JETFINS opnieuw mondjesmaat leverbaar. Nu met merknaam SCUBAPRO. ook made in Taiwan!?

Afwachten nu of zonder asbest die vinnen even onverslijtbaar zijn als vroeger.

Scubapro-jetfin

Omdat de JETFINS niet of moeilijk verkrijgbaar waren, is SCUBAPRO met een volledig alternatief concept gekomen.

Naar analogie van de zeehonden en zeeleeuwen zou deze vin u zonder veel inspanning extra voortstuwingskracht moeten geven.

Hoewel iedereen een beetje sceptisch tegenover dit toch wel eigenaardig model stond, zijn de gebruikers zeer enthousiast.

Eerst eens uittesten of ze wel aan uw eisen voldoen alvorens te kopen, want ze zijn nog duurder dan de JETFINS

Scubapro Twinjet zwemvliezen

© Fr. Desmet